Парите за кафето донирајте ги на талентирани деца по математика и физика за да настапат на Олимпијади

Нашите исклучително таленитрани ученици по математика и физика и нивните ментори немаат финансиски средства за пат и учество на меѓународните олимпијади, па оттука се собираат средства за да им се помогне.

Тие во јули остварија одличен резултат,  освојуваќи бронзени медали на меѓународни натпревари од највисок ранг. Репрезентацијата по физика освои бронзен медал на меѓународната олимпијда во Индонезија, а репрезентацијата по математика освои бронзен медал на меѓународната олимпијада во Бразил.

За да им помогнеме да учествуваат на меѓународните олимпијади, средтвата може да се донираат на следниве сметки:

1. Носител и кординатор на Репрезентацијата по Физика:

ДРУШТВОТО НА ФИЗИЧАРИ НА МАКЕДОНИЈА

Сметка: 300000001043853 Комерцијална Банка

Девизна сметка: 0270100109759 IBAN: MK07300701001097522

SWIFT: KOBSMK2X

2. Носител и кординатор на Репрезентацијата по Математика:

СОЈУЗ НА МАТЕМАТИЧАРИ НА МАКЕДОНИЈА

Сметка: 3000 0000 1276 071 Комерцијална Банка

Девизна сметка: 0270100300114 IBAN: MK07300701003001147

При објавување на материјали од порталот emagazin.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.