Дилавер Бојку знаел дека ќе биде убиен?

Според извори на Нова Македонија, Дилавер Бојку бил свесен дека му се подготвува ликвидација и дека му се ближи крајот. Поради тоа им оставил аманет на својот брат и на синот - кој и да го убие, на тоа да се заврши. Да не се продолжи од страната на кланот на Бојку традицијата на пресметки по какви било основи или мотиви.

Дилавер Бојку сакал самиот да стави точка на крвопролевањето, а во „аманетот“ тој го авансирал својот живот. Самиот Бојку, при доверувањето на ваквото становиште на своите најблиски соработници, потпирајќи се на својата чест, како глава на семејството, дури побарал и ветување дека тој ќе биде последната жртва од неговото семејство. 

Целиот текст на Нова Македонија, ОВДЕ.

Фото: Нова Македонија

При објавување на материјали од порталот emagazin.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.