Зделка вредна 10 милиони евра: Дирекцијата за задолжителни резерви купува нафта

529 Views Септември 13, 2017 Бизнис Никола Осило

Дирекција за задолжителни резерви на нафта и нафтени деривати распиша оглас за повторена делива набавка на еуродизел БС за задолжителните резерви на Република Македонија.

Проценетата вредност на договорот без ДДВ е 627.579.661 денари или околу 10 милиони евра, а главен критериум за доделување на договор е најниската цена.

Фото: Departmant of energy

При објавување на материјали од порталот emagazin.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.

За Авторот

Никола Осило

Професионален новинар со повеќегодишно искуство. Новинарството постои за јавноста да се информира, а не за да се контаминира. Факти пред ставови!