Македонски Телеком има најголем удел во приходите од мобилна телефонија

728 Views Октомври 12, 2017 Бизнис Редакција Емагазин

Најновите податоци на Агенцијата за електронски комуникции за пазарниот удел на мобилните оператори во РМ во приходите остварени од обезбедување на мобилни комуникациски услуги на малопродажниот пазар за првиот квартал од 2017 година покажуват дека најголем пазарен удел има Македонски Телеком со 52,39% додека оне.ВИП Оператор има пазарен удел од 47,49%, Лајкамобајл има незначаен удел од 0,12%.

Пазарните удели се пресметани за вкупниот приход кој претставува сума од приходи од: услуга за започнување на повик, од месечна претплата, од пренос на податоци, од терминална опрема, од СМС, од ММС, од роаминг (сообраќај, СМС и дата) и останати приходи.

ПРОЧИТАЈТЕ ГИ И ОВИЕ СТОРИИ

Македонски Телеком и Оне.Вип во тесна трка на пазарот на мобилна телефонија

Кој оператор заработува најмногу на големопродажниот пазар на мобилна телефонија?

„Вибер“ и „Скајп“ сериозна закана за операторите: Пад на бројот на разговори во мобилната телефонија

При објавување на материјали од порталот emagazin.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.