Десет апликации без кои денешната младина не може да живее

617 Views Октомври 15, 2017 Техно Редакција Емагазин

Секој од нас има некоја дневна рутина и апликации кои ги проверува штом се разбуди. 

Мобилните телефони денес се главниот апарат што го користиме за комуникација и работа, поради тоа секој од нас посветува големо внимание на апликациите кои ќе ги инсталира на својот телефон. 

Едно неодамнешно истражување покажа дека младите лица користат корисни апликации. 

Американскиот „ком Скор“ истражи без кои апликации не може да живее денешната младина, односно лицата на возраст меѓу 18 и 34 години. 

Ова е листата на најупотребуваните апликации: 

10. Instagram 

9. WhatsApp 

8. Apple App Store 

7. Google Search 

6. Google Maps 

5. YouTube

4. Facebook Messenger 

3. Facebook 

2. Gmail 

1. Amazon

При објавување на материјали од порталот emagazin.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.