И требаме на Хана, има 4 години и се бори со леукемија

Четири годишната Хана Миланов има дијагностицирано леукемија, а во моментов родителите се соочуваат со  тешкотии околу покривање на високите трошоци за нејзиното лекување.

Семејството на Хана ги моли хуманите граѓани да им помогнат колку што можат во оваа тешка битка со болеста.

„Со оглед на трошоците за лекувањето кои ние самите како семејство не можеме да ги обезбедиме, ве молиме да донирате средства во ваша можност за продолжување на животот на Хана“, порачува нејзиното семејство.

Лекувањето во Скопје би требало да заврши кон крајот на оваа година, а потоа да продолжи во домашни услови. Семејството ги набавува потребните лекови од странство, бидејќи ги нема во Македонија. Велат дека секој дониран денар е драгоцен и најважно им е да се врати радоста во детскиот  живот на Хана.

Инфо за донации:

Бети Спасова Хана

200003138389790

Стопанска Банка А.Д Скопје

извор/фото: kanal77.mk

При објавување на материјали од порталот emagazin.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.