Првата премија од 300.000 денари од инстант лозот ДИЈАМАНТ исплатени од Државна лотарија на Македонија

Првата од 15. најголеми добивки од инстант лозот ДИЈАМАНТ, вредна 300 000 денари, денес 08.11.2017 година беше исплатена во просториите на Државна лотарија на Македонија.

Среќниот добитник е Живко Илиески од Битола, кој во придружба на своите две ќерки ја посети благајната на Државна лотарија.

Иако често игра инстант лотарија и гребе од сите лозови, пред неколку дена на роденденот на неговата ќерка решил да си ја проба среќата со најновиот лоз ДИЈАМАНТ.

Во продажното место ВАГАБОНТ, лоцирано на Широк Сокак во Битола, купил 10 лоза Дијамант. На едниот од нив имал симбол прстен  кој му донел  добивка вредна 300.000 денари. 

Инаку Живко покрај тоа што е редовен играч на инстант лотаријата на Државна лотарија на Македонија и самиот е сведок на добиени повеќе добивки од инстант лотаријата во неговото опкружување. Па така еден од добитниците на автомобил ГОЛФ од инстант лозот 7-ма Брзина е негов пријател, а пак еден од добитниците на Рено Твинго од инстант лозот ТВИНГОМАНИЈА е негов колега.

Ни раскажа дека и тој во потрагата по нов автомобил е редовен играч и на инстант лотаријата АВАНТУРА и со задоволство ќе чека и втората серија од овој инстант лоз, подготвен да го пронајде автомобилот КИА СПОРТАЖ.  

Инстант лозот Дијамант нуди 15 добивки од по 300.000 денари, 20 добивки од по 150.000 денари, 25 добивки од по 50.000 денари и бројни други парични добивки.

Начинот на дознавање на добивката е интересен, бидејќи лозот содржи десет игри со до десет можности за добивка.

Најголема возбуда се внесува со потрагата по прстенот кој носи еднокртатна добивка и дијамантот кој доколку го пронајдете меѓу другите симболи, добивката ви се удвојува.

Дијамант е најновиот член на семејството на инстант лотаријата кој е пласиран на 18.10.2017 година и веќе донесе две  многу возбудливи и интересни приказни.

При објавување на материјали од порталот emagazin.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.

Коментари

Тагови