„Фершпед“ ја зголеми добивката

263 Views Ноември 15, 2017 Бизнис Никола Осило

„Фершпед“ АД Скопје оствари позитивни финансиски резултати од работењето за период 01.01.-30.09.2017 година, соопшти компанијата преку Македонската берза.

Оперативната добивка осварена во период јануари-септември 2017 година изнесува 61.053.000 денари и истата е зголемена за 8 отсто во однос на добивката во 2016 година истиот период.

Вкупните приходи од работењето на „Фершпед“ АД Скопје за период јануари-септември 2017 година изнесуваат 2.328.087.000 денари и истите бележат зголемување за 5% во однос на вкупните приходи остварени во истиот период минатата година.

Оперативните приходи остварени во овој период се во износ од 2.322.478.000 денари и се зголемени за 6 отсто во однос на оперативните приходи во период јануари-септември 2016 година. Финансиските приходи во овој период во однос на истите минатата година бележат пад.

Вкупните расходи осварени во период јануари-септември 2016 година изнесуваат 2.272.445.000 денари и истите бележат зголемување од 5 отсто во однос на истите мината година.

Оперативните расходи се во износ од 2.261.425 илјади денари и истите се зголемени за 6 отсто во однос на оперативните расходи од 2016 година.Финансиските расходи во овој период во однос на истите минатата година бележат пад.

Нето добивката во анализираниот период изнесува 53.455.000 денари што пoкажува зголемување на истата во однос на добивката од минатата година.

При објавување на материјали од порталот emagazin.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.

Коментари

Тагови

За Авторот

Никола Осило

Професионален новинар со повеќегодишно искуство. Новинарството постои за јавноста да се информира, а не за да се контаминира. Факти пред ставови!