Турци отвараат американски универзитет во Скопје

Друштво за образовни услуги „Американ Метрополитан Универзити ДОО Скопје“ е името на новото училиште регистрирано во Македонија со турски капитал.

Според инфомацијата објавена на Централниот регистар новиот образовен центар е основан со почетен капитал од 5.000 евра. Сопственици се Сезгин Чалик и Исмаил Улуоџак од Турција.

Главната дејност на новата фирма, според објавата на Централниот регистар е „друго образование неспомнато на друго место“,

При објавување на материјали од порталот emagazin.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.