Поскапеле храната, пијалоците и земјоделските производи

680 Views Јануари 15, 2015 Беспарица Никола Осило

Зголемување на цените на мало регистрира Државниот завод за статистика кај земјоделските производи за 5,9 отсто, храната за 0,9 отсто и пијалоците за 0,7 отсто во последниот месец од минатата година споредено со истиот период од претходната година.

Во овој период, статистичарите забележале и намалување на цените на мало кај стоките (2,2отсто) и услугите (3, отсто), како и пониски цени кај индустриско прехранбените производи кои поевтиниле за еден отстo. 

При објавување на материјали од порталот emagazin.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.

За Авторот

Никола Осило

Професионален новинар со повеќегодишно искуство. Новинарството постои за јавноста да се информира, а не за да се контаминира. Факти пред ставови!

Најчитани вести