Владата го менува Законот за царинска управа

576 Views Јануари 12, 2018 Бизнис Никола Осило

Министерството за финансии подготвува предлог закон за менување на Законот за Царинска управа.

Во образложението се вели дека основна причина заради која е поведена иницијативата е усогласување на одредбите на Законот за Царинската управа со Предлог на Законот за изменување и дополнување на Законот за административни службеници, Законот за управување со конфискуван имот, Законот за акцизи, Законот за спречување на перење пари и други приноси од казниво дело и финансирање на тероризам, Законот за прекршоци, како и доуредување на основната надлежност на Царинската управа. 

Фото: Царинска управа

При објавување на материјали од порталот emagazin.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.

За Авторот

Никола Осило

Професионален новинар со повеќегодишно искуство. Новинарството постои за јавноста да се информира, а не за да се контаминира. Факти пред ставови!