(ВИДЕО) Автобуски 3-Д постојки во Кина

869 Views Јануари 19, 2018 Техно Редакција Емагазин

Во Кина се монтирани првите 16 автобуски постојки отпечатени на 3-Д принтер, што претставува уникатна иновација во светот.

Должината на постојките е 5,1 метар, ширината - половина метар, а високи се 2,7 метри. Под една може да се засолнат најмалку десет луѓе.

Постојките се изработени од еколошки материјали. 

Видео: CGTN

При објавување на материјали од порталот emagazin.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.