Чичко Борис е бездомник, потребни му се храна и алишта

На социјалните мрежи има апел за помош на бездомникот Борис, кој живее на клупите кај зградата Горење, во близина на „Сити мол“.

„Ова е 13 зима како е на улица, откако го изгуби спорот за наследство за куќата на мајка му, бидејќи неговите внуци и се заканувале. Кога ќе заспие, му ги крадат ситните пари кои ги собрал во текот на денот. Личната карта, пасошот и дипломата за вишо угостителско исто така му се украдени“, се вели во апелот на социјалните мрежи.

Чичко Борис седи пред зградата Горење кај Сити мол, потребни се облека и храна.

При објавување на материјали од порталот emagazin.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.