Милионска набавка: МВР купува ротациони светла, сирени и лед трепкачи за возилата

483 Views Февруари 14, 2018 Бизнис Никола Осило

Министерството за внатрешни работи на РМ распиша оглас за набавка на дополнителна звучна и светлосна опрема за возилата. Проценета вредност на договорот без ДДВ е 6.000.000 денари.

Во огласот се бара понуда за визуелна сигнална опрема за покривна конструкција, повеќетонска сирена со засебна хорна (звучник) и визуелна сигнална опрема – лед трепкачи.

Главен критериум за доделување на договорот е најниската цена.

При објавување на материјали од порталот emagazin.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.

За Авторот

Никола Осило

Професионален новинар со повеќегодишно искуство. Новинарството постои за јавноста да се информира, а не за да се контаминира. Факти пред ставови!