Што е важно за успешна тимска работа?

1191 Views Февруари 23, 2018 Office Редакција Емагазин

Секоја голема успешна компанија се темели на добра тимска работа. 

Ова се неколку совети како да имате успешен тим во компанијата: 

- Важно е да се одреди целта и насоката во која ќе се движи тимот 

- Потребна е едукација на секој член на тимот

- Тимот треба да се развива складно и да има еднаквост

- Потребно  е да се мотивираат  поединците 

- Секој лидер мора добро да го познава својот тим

- Треба да се пофалат успесите 

- Важно е да знаете на кого која улога да му ја доделите

- Лидерот на тимот не смее да биде суетен.

При објавување на материјали од порталот emagazin.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.

Најчитани вести