Повик за донации: Трогателна видео-сторија за малата Христина

Христина Митревска од Скопје, родена на 05 Јануари 2007 од Скопје, е единствената во Македонија, со ретка болест, односно е единствено лице со ретка ендокринолошка состојба и најтежок облик на хронично заболување, вклучително и нарушена здравствена состојба...

Таа е единствената од Македонија, која е поканета во Вашингтон, Соединети Американски Држави, на бесплатна експериметална дјагностика, со цел конечна дијагноза за нејзината состојба.

За превозот и престојот во Вашингтон, потребни се 500.000 денари. Средствата треба да се соберат најкасно до 31 Март 2018. За таа цел отворени се броевите за донации и тоа:

143 502 за корисници на VIP и ONE
143 112 за корисници на T-Mobile

Фото/видео:edinstvenata mk

При објавување на материјали од порталот emagazin.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.

За Авторот

Никола Осило

Професионален новинар со повеќегодишно искуство. Новинарството постои за јавноста да се информира, а не за да се контаминира. Факти пред ставови!