(Фото) Југословенски динари, пари кои евоцираат убави спомени

Југословенските динари, беа валута со која се плаќаше за време на поранешна Социјалистичка федеративна република Југославија, односно за времето на Тито.

За многумина, овие пари се симбол на едно време кое беше безгрижно и во кое многу работи беа лесно достапни.

Време во кое државата беше ценета, а пасошот како да поседувате документ од земја-членка на ЕУ.

При објавување на материјали од порталот emagazin.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.