Се отвораат во Турција и Казахстан: Каде Македонија има почесни конзулати

Република Македонија ќе отвори почесни конзулати во Турција, со седиште во Едрене и во Казахстан, со седиште во Алмати, одлучи Владата.

За почесен конзул на Република Македонија во Турција е именуван Есер Џевахир, а за почесен конзул на РМ во Казахстан е именуван Султан Мукшаев.

Каде Македонија има почесни конзулати 

Македонија до сега има отворено почесни конзулати во неколку земји. Така во Албанија, почесен конзултат имаме во Драч, во Австрија во Инсбрук, Санк Пелтен, во Белгија во Еупен, најмногу козултати има во Турција, дури во пет градови, Измир, Коња, Коџаели, Малатија, Тразбон, во Хрватска во Риека и Задар, во Русија, во Санкт Петербург, во Италија, во Милано и Бари, во Португалија во Лисабон...

Целата листа, ОВДЕ.

При објавување на материјали од порталот emagazin.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.