Гораст има стеснување на аортата, треба да се оперира во Бугарија и потребни се средства

На Гораст му е дијагностицирана coarctatio aortae (стеснување на аортата) и потребно е да се изврши итна операција во Бугарија на ден 14 јуни 2018 година.

„Не сме во можност да ги собереме потребните средства самостојно, па ве замолуваме за ваша помош. Доколку можете завртете на еден од телефонските броеви за донација од 100 денари или директно донирајте на наведената сметка“, се вели во апелот.

Донациски броеви:

ВИП 143 481

Телеком 143 401

Донациска сметка

200 0033173090-06 Стопанска банка АД Скопје

При објавување на материјали од порталот emagazin.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.