Главинчевски пет години е во количка, потребни се средства за да застане на нозе

Кире Главинчевски (30) од Битола е татко на едно дете и сопруг, кој во 2013 година доживеа несреќа при скок во вода и од тогаш сум неподвижен во инвалидска количка.

„За да се подобри мојата состојба последна надеж имам со трансплантација на матични клетки во рбетниот столб во Центарот за трансплантација на матични клетки во Панама (Stem Cell Institute Panama https://www.cellmedicine.com/).За таа операција ми се потребни финансиски средства кои јас и моето семејство не можеме да ги обезбедиме па затоа ве замолувам за ваша помош за исполнување на мојот сон и сонот на моето семејство повторно да ме види на нозе“, вели Кире.

Броеви за донации:

143-471 ОНЕ ВИП

070-143-108 ТЕЛЕКОМ

Сметки за донации

Жиро сметка

210-7000006469-32 NLB Banka

Девизна сметка

Kire Glavincevski

Ul.Car Samoil Br.140/2-6 Bitola

IBAN Code MK07210501609611550

Bank Name NLB BANKA AD SKOPJE

Bank Address Majka Tereza br.1

Country MAKEDONIJA

SWIFT TUTNMK22

извор и фото: Фејсбук профил на Кире Главинчевски

При објавување на материјали од порталот emagazin.mk во друг медиум, задолжително поставете активен линк кон страницата од која е преземен текстот.