еМагазин

Author : Никола Осило

ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Стравот беше присутен цело време, но знаевме дека Алеа е во сигурни раце

Никола Осило
Малата Алеа си заминува дома по десетина дена поминати во Клиниката „Жан Митрев“. Рацете на докторите од педијатрискиот оддел ја предадоа во рацете на родителите....
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Од расадник за милионери до стечај: Тажен крај за „Технометал Вардар“

Никола Осило
Трифун Костовски, Минчо Јорданов, Ристо Гуштеров… Ова се само дел од познатите македонски бизнисмени на кои заедничка нишка им е „Технометал Вардар“. Тие како и...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Семос“ го доби тендерот на Агенцијата за вработување за обука вреден 389.000 евра

Никола Осило
Агенцијата за вработување по распишаниот тендер за набавка на посебни услуги – услуги за обукa за напредни вештини од областа на информациските технологии склучи договор...
Бизнис

„Лукоил“ го доби тендерот на Министерството за здравство за набавка на горива вреден 103.000 евра

Никола Осило
Министерство за здравство по распишаниот тендер за набавка на моторен бензин и дизел гориво за моторини возила со безготовинско плаќање на бензински пумпи склучи договор...
Бизнис

Кои компании го добија владиниот тендер за замена на нееколошки системи за греење?

Никола Осило
Влада на РС Македонија – Генерален секретаријат по распишаниот тендер за набавка на опрема и уреди за замена на нееколошки системи за греење во јавни...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Пуцко петрол“ го доби тендерот на прилепски „Комуналец“ за набавка на горива вреден 152.000 евра

Никола Осило
Јавното комунално претпријатие „Комуналец“ – Прилеп по распишаниот тендер за сукцесивна набавка на дизел гориво, бензин и плин склучи договор со друштвото за производство, трговија...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Комерцијална банка меѓу најголемите доверители: Каде ќе заврши атрактивниот имот на „Технометал Вардар“?

Никола Осило
Завршува ли полека приказната за „Технометал-Вардар“ АД Скопје е прашање на кое е извесен потврден одговор ако се земе предвид дека веќе активно се спроведува...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Македонската берза ги исклучи од котација акциите на „Технометал Вардар“ поради стечај

Никола Осило
Одборот на директори на Македонската берза на седницата одржана на 27.11.2019 година донесе одлука за исклучување од котација на акциите издадени од „Технометал Вардар“ АД...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Собранието на акционери даде зелено светло за продажба на винаријата „Сковин“

Никола Осило
Собранието на акционери на винаријата „Сковин“ на вчерашната седница одобри голема зделка – продажба на недвижниот и движниот имот, пренос на трговски марки и ставање...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Адора Инженеринг“ е купувачот на 4.636 акции од Комерцијална банка за кои плати 456.000 евра

Никола Осило
Комерцијална банка АД Скопје преку Македонската берза информира дека на 26.11.2019 година преку две системски блок трансакции правното лице „Адора Инженеринг“ ДООЕЛ Експорт – Импорт...