еМагазин

Рубрика: БЕНЧМАРК

БЕНЧМАРК

Рекорден пад на барањата за азил од Македонија во ЕУ во јуни

Редакција
Европската Канцеларија за поддршка на азил (ЕАСО) за МИА изјави дека е значајно опаднат бројот на барања за азил со потекло од Македонија во земјите
БЕНЧМАРК

Правосудството прво под лупата на ЕУ

Редакција
Состојбата во правосудството, реформите во оваа сфера, законите, колку во земјава има владеење на правото, транспаретни и ефикасни судови, непристрасни судии и јавни обвинители, департизација
БЕНЧМАРК

Невработеноста во ЕУ на најниско ниво во последните десет години

Редакција
Стапката на невработеност во ЕУ и во Еврозоната е на најниско ниво во последните десет години, односно од почетокот на глобалната економската криза, сооошти денеска