еМагазин

Рубрика: Бизнис

Бизнис

Илија Филиповски купи акции во Технокомерц

Редакција
Од Технокомерц, преку Македонската берза информираат дека Илија Филиповски се стекнал со 363 акции од компанијата и заедно со претходно стекнатите акции, поседува вкупно 11.596...
Бизнис

Макстил лани со драстично поголема добивка

Редакција
Макстил АД Скопје, минатата година остварил добивка пред оданочување од 6,5 милиони денари, која е за 62,5% поголема од остварената во 2017 година, информира компанијата преку...
Бизнис

МЖ Инфраструктура со објаснување зошто се нашла на Листата на должници на УЈП

Редакција
Причина за даночниот долг врз основа на ДДВ на ЈП МЖ Инфраструктура кон Управата за јавни приходи (УЈП) е неможноста на МЖ Транспорт АД Скопје...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Словенечка Заваровалница Триглав достави барање за трето пензиско друштво на пазарот

Редакција
Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување – МАПАС ја известува пошироката јавност дека Заваровалница Триглав д.д. од Република Словенија достави Барање за основање...
Бизнис

Се градат објекти со вредност 392% поголема отколку во минатата година

Никола Осило
Според податоците на Државниот завод за статистика во декември 2018 година се издадени 292 одобренија за градење, што е за 13.6 % повеќе во однос на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Агенцијата „Контакт бизнис“ го доби тендерот на Катастарот за привремени вработувања „тежок“ 130.000 евра

Никола Осило
Агенција за катастар на недвижности по распишаниот тендер за набавка на услуги од агенции за привремени вработувања склучи договор со Агенцијата за привремени вработувања „Контакт...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Тендер тежок 48.000 евра: Судскиот совет ќе се поднови со два нови автомобили

Никола Осило
Судски совет на РМ распиша тендер за набавка на две нови патнички моторни возила. Проценета вредност на договорот без ДДВ е 2.966.102 денари или околу...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Речиси и да нема ден без оглас за државни вработувања

Никола Осило
Стотици нови вработувања во Владата, министерствата, агенциите, општините и јавните претпријатија има од почетокот на 2019 наваму. Водостопанство на Македонија неодамна распиша оглас за вработување...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Јавните претпријатија рекордери во неплатени даноци, а власта ги трупа со заменици директори

Никола Осило
Управата за јавни приходи ја објави новата листа на должници за долгови доспеани до 31.10.2018 и неплатени до 31.01.2019 година по основ на ДДВ, данок...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Листа должници на УЈП: Познати бизнисмени, фудбалски клубови и општини должат милиони неплатен данок

Никола Осило
Имиња на познати бизнисмени и компании се најдоа на новата листа на должници на УЈП за долгови доспеани до 31.10.2018 и неплатени до 31.01.2019 година...