еМагазин

Рубрика: Бизнис

Бизнис

AХВ: Ќебапи и плескавици со пилешко се продавале како свински и говедски

Редакција
Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) во маркети низ Македонија открила мелено месо за ќебапи и плескавици со пилешко кое било декларирано како свинско, говедско...
Бизнис

Вработувања во Министерство за одбрана, плата до 35.813 денари

Редакција
Министерството за одбрана објави оглас за вработување на раководител на сектор за цивилно – воена соработка со регионални центри за одбрана, еден извршител и раководител на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

ЈП за државни патишта вработува 13 државни службенци од албанска, турска и ромска националност

Редакција
Јавното претпријатие за државни патишта објави оглас за вработување на 13 државни службенци од албанска, турска, ромска и други националности, согласно годишната програма. Се бара советник...
Бизнис

Македонија 27-ма по извоз на домати во светот, 33-та по извоз на лубеници

Редакција
Македонија е на 27 место во светот според извозот на домати, а на 33-то според извозот на лубеници, објави специјализираниот меѓународен сајт за статистика www.worldstopexports.com....
Бизнис

Хигиеничарите најбарани за вработување

Редакција
Хигиеничари на станбен и деловен простор е најбараната професија за вработување. Во бироата за вработување во земјава според нивните податоци се бараат 1.363 хигиеничари. Меѓу...
Бизнис

АХВ утврди хигиенски пропусти во „Специјал“

Редакција
Утврдени се пропусти во спроведувањето на добрата хигиенска пракса во продавницата „Специјал“ во центарот на Скопје, покажаа инспекциските контроли на Агенцијата за храна и ветеринарство...
Бизнис

МШЗВ: Земјоделците да не манипулираат со цената на пченицата

Редакција
МЗШВ апелира земјоделците да не шират дезинформации околу откупната цена на пченицата. Трајан Димковски, шефот на кабинет на министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство рече...
Бизнис

Зголемените царини од Косово предизвикаа штета од околу 180.000 евра

Редакција
На околу 180.000 евра или 2.000 тони нереализиран извоз, се проценува штетата од косовската одлука со која царините за овошјето и зеленчукот беа зголемени за...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Авиокомпаниите задолжително ќе ги осигуруваат багажот и пратките

Редакција
Авионските компании ќе бидат задолжени со закон да го осигураат багажот на патниците и стварите кои ги пренесуваат, информираат од Министерство за финансии. Со измените...
Бизнис

Карбо Нова ги објави акционерите кои поседуваат над 5% од акциите

Редакција
Карбо Нова АД Крива Паланка преку Македонската берза ги објави инвеститори кои поседуваат над 5% од која било класа на хартии од вредност од вкупно 51.535...