еМагазин

Рубрика: Да помогнеме

Да помогнеме

За еден ден, 16 уметници ја потврдиле својата донација на дела за помош на настраданите во пожарот во Грција

Редакција
За еден ден, 16 уметници ја потврдиле својата донација на дела за хуманитарни цели, за помош на настраданите во катастрофалниот пожар во Грција. Акцијата ја...
Да помогнеме ТОП СТОРИИ

Уметниците ќе донираат уметнички слики за помош во Грција

Редакција
Графичкиот дизајнер и активист Зоран Кардула на неговиот фејбук-профил објави информација дека грчките уметници донирале свои дела како помош и солидарност после земјотресот 63 година, и истите...
Да помогнеме

Црвениот крст отвори жиро сметка за настраданите во пожарите во Грција

Редакција
Црвениот крст на Република Македонија отвори жиро-сметка на која сите заинтересирани правни субјекти и граѓани ќе можат да се вклучат во акцијата за помош на...
Да помогнеме

Вклучете се: Хуманитарна акција за настраданите во пожарите во Грција во Нано бар

Петре Димитров
Од денеска сите граѓани кои сакаат да им помогнат на настраданите во катастрофалните пожари во Грција, ќе може да го направат тоа во Нано бар...
Да помогнеме

Хотел Македонија-Макоил од Стар Дојран повторно понуди бесплатно сместување за деца со посебни потреби и социјално загорозени деца

Како и минатата година, и оваа Хотел Македонија-Макоил од Стар Дојран се вклучи во акцијата покрената преку Фејсбук групата Хумано детско другарување, за бесплатно сместување на деца...
Да помогнеме ТОП СТОРИИ

Вклучете се во акцијата за бесплатно сместување и активности за социјално загрозени деца, деца со посебни потреби и деца на самохрани родители

И оваа година продолжува акцијата за бесплатно сместувања во туристичките места низ Македонија, за деца со посебни потреби, социјално загрозени деца и деца на самохрани родители, кои се...
Да помогнеме

Стефан: Потребни ми се уште 12.000 евра да заминам на операција во Русија

Редакција
Стефан Ивановиќ (30) боледува од церебрална парализа, резултирани спазми на долните екстремитети, отежнато одење. „Живеам со самохрана мајка исконтактирав со клиниката „Неуровита“ во Москва добив одговор дека...
Да помогнеме

Дедо изгубил внук, детето е во Полициска станица во Прилеп се бараат родителите

Редакција
На социјалните мрежи се шири апел за пронаоѓање на дедотот или на родителите на дете од Валандово, кое се изгубило во Прилеп. „Пронајдено е мало...
Да помогнеме

Главинчевски пет години е во количка, потребни се средства за да застане на нозе

Редакција
Кире Главинчевски (30) од Битола е татко на едно дете и сопруг, кој во 2013 година доживеа несреќа при скок во вода и од тогаш...
Да помогнеме

Потребни се тромбоцити од крвна група 0+

Редакција
На социјалните мрежи се шири апел за потребна крвна група 0+. „Ве молам, секој што е крвна група 0+ и што сака да дарува утре...