еМагазин
Image default
Македонија

Ќе има ли смени на лидерската позиција во ВМРО-ДПМНЕ: Кои се членовите на Централниот комитет

Најголемата партија во Македонија, ВМРО-ДПМНЕ вечерва ќе има седница на Централниот комитет, најавуваат нејзини членови по социјалните мрежи.

Според нив на седницата ќе се расправало за свикување на вонреден Конгрес на партијата за смена на актуелниот лидер, ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, но и за исклучување на поранешниот прв човек на УБК, Сашо Мијалков, поради тоа што тој наводно стоел зад убедувањето на седумтте исклучени пратеници од партијата, кои гласаа „за“ старт на уставните измени, предвидени со договорот за името со Грција.

Мијалков пред неколку месеци се повлече од органите на партијата, додека не завршат судските процеси, кои Специјалното јавно обвинителство ги води против него.

Кои се членовите на Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ?

Членови на Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, се претседателот, Мицкоски, генералниот секретар Игор Јанушев, потпреседателите Александар Николоски, Владо Мисајловски и Митко Јанчев.

Останати членови се:

Општински комитет (ОК) АЕРОДРОМ

Дејан Митевски – претседател

Марјанчо Тодоровски

Лазар Поповски

ОК БИТОЛА

Борче Димитровски – претседател

Лилјана Кузмановска

ОК БЕРОВО

Никола Атанасов – претседател

Миле Пачемски

ОК БОСИЛОВО

Тони Гражданлиев – претседател

ОК БОГДАНЦИ

Кристијан Тодоров -претседател

ОК БОГОВИЊЕ

Ерол Исмајлоски– претседател

ОК БРВЕНИЦА

Стојан Тодоровски – претседател

ОК БУТЕЛ

Дарко Костовски– претседател

ОК ВЕЛЕС

Александар Колев – претседател

Ѓорѓи Коџобашиев

ОК ВИНИЦА

Мартин Павлов – претседател

Магдалена Манаскова

ОК ВАЛАНДОВО

Митко Занов– претседател

ОК ВАСИЛЕВО

Боби Величковски -претседател

ОК ВЕВЧАНИ

Ѓорги Влајкиноски – претседател

ОК ГАЗИ БАБА

Тони Бојковски – претседател

Милан Андоновски

ОК ГОСТИВАР

Лоран Страшески- претседател

Дафина Стојаноска

ОК ГЕВГЕЛИЈА

Андон Сарамандов – претседател

ОК ГРАДСКО

Ванчо Цветков-претседател

ОК ДЕБАР

Афет Авмедоски – претседател

Армен Незири

ОК ДЕБАРЦА

Илија Дуклевски – претседател

ОК ДЕЛЧЕВО

Драган Христов – претседател

ОК ДЕМИРХИСАР

Пецо Бошковски – претседател

ОК ДЕМИР КАПИЈА

Александар Галапчев – претседател

ОК ДОЈРАН

Ѓорги Граматиков – претседател

ОК ДОЛНЕНИ

Пецо Вајгалески –претседател

ОК ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

Методија Наковски – претседател

Васе Доневски

Владо Мисајловски

ОК ЗЕЛЕНИКОВО

Гоце Груевски –претседател

ОК ЗРНОВЦИ

Борчо Коцев– претседател

ОК ИЛИНДЕН

Александар Ѓорѓиевски –претседател

ОК ЈЕГУНОВЦЕ

Ангеле Јовановски – претседател

ОК КАВАДАРЦИ

Зоран Јованчев – претседател

ОК КАРБИНЦИ

Николче Богдански – претседател

ОК КАРПОШ

Тони Јаревски – претседател

Борис Аговски

ОК КИСЕЛА ВОДА

Орце Ѓорѓиевски–претседател

ОК КИЧЕВО

Ѓорѓија Сајкоски– претседател

Илија Китановски

Влатко Стојкоски

ОК КУМАНОВО

Драган Петковски – претседател

Зоран Ѓеорѓиевски

Звонко Богдан

ОК КОЧАНИ

Лазо Митев – претседател

Бети Кузмановска

ОК КОНЧЕ

Ацо Митов – претседател

ОК КРИВА ПАЛАНКА

Игор Тодоровски – претседател

Слаѓана Митовска

ОК КРАТОВО

Горан Ристовски – претседател

Марјанчо Колевски

ОК КРУШЕВО

Нико Чоневски– претседател

ОК КРИВОГАШТАНИ

Александар Богданоски – претседател

ОК ЛОЗОВО

Костадин Штериов – претседател

ОК МАКЕДОНСКИ БРОД

Жарко Ристевски – претседател

ОК МАВРОВО РОСТУШЕ

Фуад Черкези – претседател

ОК МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

Драган Костовски – претседател

ОК МОГИЛА

Оливер Ристевски –претседател

ОК НЕГОТИНО

Златко Пенков – претседател

ОК НОВО СЕЛО

Николче Стоилков – претседател

ОК НОВАЦИ

Стефче Стевановски – претседател

ОК ОХРИД

Кирил Пецаков– претседател

Цветко Грозданов

Атанаско Михаилов

ОК ЧЕШИНОВО –ОБЛЕШЕВО

Далибор Ангелов – претседател

ОК ПЕТРОВЕЦ

Игор Петровски – претседател

ОК ПРИЛЕП

Петар Ристески – претседател

Анастасија Илиевска

Марјан Ристески

ОК ПРОБИШТИП

Влатко Јордановски– претседател

ОК ПЕХЧЕВО

Ванчо Апостоловски – претседател

ОК ПЛАСНИЦА

Луме Адемоглу – претседател

ОК РАНКОВЦЕ

Роберт Симоновски – претседател

ОК РЕСЕН

Јован Тозиевски – претседател

ОК РАДОВИШ

Игор Чапов – претседател

ОК РОСОМАН

Јованчо Јошев – претседател

ОК САРАЈ

Зоран Бошковски– претседател

ОК СВЕТИ НИКОЛЕ

Александар Арсов – претседател

ОК СТРУГА

Дејан Пауноски – претседател

OК СТРУМИЦА

Александар Донев – претседател

Марјан Бајрактаров

ОК СТУДЕНИЧАНИ

Кенан Абди – претседател

ОК СОПИШТЕ

Јане Мицевски – претседател

ОК СТАРО НАГОРИЧАНЕ

Мирослав Славковски – претседател

ОК ТЕАРЦЕ

Јасминка Богдановска – претседател

ОК ТЕТОВО

Александар Велјановски – претседател

Светлана Карапетрова

Бранислав Светозаревиќ

ОК ЦЕНТАР

Сашо Стефаноски– ВД претседател

Михајло Маневски

Кирил Божиновски

ОК ЦЕНТАР ЖУПА

Шуаип Ракиповски – претседател

ОК ЧАИР

Ѓоко Велковски – претседател

Ристо Новачески

ОК ЧАШКА

Зоран Здравевски – претседател

ОК ЧУЧЕР САНДЕВО

Зоран Бајовски – претседател

ОК ШТИП

Иван Јорданов – претседател

Валентина Варадинова Везенкова

Никола Мицевски

ОК ШУТО ОРИЗАРИ

Ерџан Демир – претседател

УНИЈА НА ЖЕНИ

Даниела Рангелова – претседател

Јелена Жугиќ

Лилјана Кузмановска

Лилјана Затуроска

Елвира Ејупи

Валентина Велјаноска

Емилија Александрова

Емилија Трајковска

Марија Андоновска

Слободанка Алексовска

Анастасија Илиеска

УНИЈА НА МЛАДИ СИЛИ

Владимир Нелоски –претседател

Бојан Стојаноски

Јован Јаулески

Марија Гудеска Митреска

Владимир Атанасов

Ѓорги Крстевски

Тамара Качулска

Владо Бошњаковски

Коче Гаврилов

Лука Кржаловски

Димче Арсовски

ГРАДСКИ КОМИТЕТ – СКОПЈЕ

Марјанчо Тодоровски

Координаторот на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ

Драган Данев

Претседател на Академијата за политика

Задгранични комитети на ВМРО-ДПМНЕ

Европа Рамазан Мифтаровски

Северна Америка Зоран Стојановски

Австралија Валентин Ристески

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Христијан Мицкоски доби подршка и од Антонијо Милошоски

Трајко Вељаноски му даде подршка на Христијан Мицкоски

Ќе има ли смена на Христијан Мицкоски?

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на еМагазин значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени ОВДЕ.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

МАНУ ќе се консултира околу можноста да не го смени името

Редакција

Кој е Максим Ацевски, новиот главен државен ревизор

Редакција

Адвокатот на Алими од ДУИ бара јавно извинување од Фатиме Фетаи

Редакција