еМагазин
Image default
БЕНЧМАРК

Последна недела на Инфо денови за ИПАРД Програмата 2014-2020

Во вторник започнува последната недела од серијата на инфо денови организирани од страна на Телото за управување со ИПАРД фондовите при Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој.

Нивните претставници во рамките на Кампањата за Публицитет на ИПАРД 2014-2020 на веќе одржените 14 инфо денови ги информираа граѓаните и заинтересираните за можностите за искористување на средствата од ИПАРД Програмата 2014-2020.

Изминатите инфо денови се реализира во октомври покривајќи голем дел од државата, од Сопиште до Дојран и од Петровец до Вевчани, на 14 различни локации.

Тие ќе продолжат на уште 6 места оваа недела каде ќе ги претстават мерка 3 „Инвестиции во физички средства за преработка и маркетинг на земјоделските и рибните производи“ и мерка 7 „Диверзификација на фарми и развој на бизниси“.

Воедно, нивниот клучен фокус е мерка 7 затоа што сѐ уште има отворен повик, поточно Повикот број 01/2019 кој трае до 18-ти ноември 2019. Работата на вклучените институции и самиот интерес се големи и затоа искористеноста од ИПАРД Фондовите е до 70%.

Последната недела на инфо денови фокусирани на овие два повика ќе се реализира согласно следниот распоред:

– 5. ноември 2019 (вторник) во Виница во 11.00 часот во Сала при Општина Виница

– 5. ноември 2019 (вторник) во Делчево  во 15.00 часот во просториите на Општина Делчево

– 6. ноември 2019 (среда) во Сарај во 10.00 часот во просториите во Општина Сарај

– 6. ноември 2019 (среда) во Брвеница во 14.00 часот во просториите на Општина Брвеница

– 7. ноември 2019 (четврток) во Крушево во 11.00 часот во Дом на културата “Наум Наумовски – Борче”

– 8. ноември 2019 (петок) во Кратово во 11.00 часот во  Дом на култура „Лазар Софијанов”

Информациите околу јавниот повик 01/2019, потребните документи, инфо деновите и информативното видео сите заинтересирани може да ги погледнат на веб страниците на Телото за управување со ИПАРД фондовите при Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство (www.ipard.gov.mk), Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој и Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството, и тоа: ipard.gov.mk, mzsv.gov.mk, ipardpa.gov.mk, agencija.gov.mk или да се јават во Сектор за управување со ИПАРД при МЗШВ на 02/3134-477 локал 113, 114 и 115 во АФПЗРР 02/3097-460 и АПРЗ 047/228-330 и 047/228-370.

КОМЕРЦИЈАЛНА ОБЈАВА

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на еМагазин значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени ОВДЕ.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Усвоена новата четиригодишна Национална програма за достоинствена работа

Редакција

Објавена новата методологија за преговори со ЕУ, ќе важи и за Србија и Црна Гора ако посакаат

Редакција

Инфо-денот за мерка 3 од ИПАРД-програмата 2014-2020, утре се одржува во Битола, а во петок во Градско

Редакција