еМагазин

Tag : Петре М.Андреевски

МАКЕДОНСКО ТОП СТОРИИ

Денеска се навршуваат 90 години од раѓањето на големиот македонски писател Петре М. Андреевски

Редакција
Денес се навршуваат 90 години од раѓањето на големиот македонски писател Петре М. Андреевски. Универзитетската професорка и книжевна критичарка, Весна Мојсова-Чепишевска, којашто важи за најголем...