еМагазин

Tag : бег

Бизнис ТОП СТОРИИ

Град Скопје не доби лиценца, БЕГ ќе не грее и оваа сезона

Редакција
Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ), Марко Бислимовски денеска соопшти дека за две-три недели ќе има конечен став во однос на постапката за издавање...
Локално ТОП СТОРИИ

Поради пад на температурата, грејната сезона почнува утре

Редакција
Поради падот на надворешната температура oд утре започнува грејната сезона за потрошувачите приклучени на системот за централно греење во градот Скопје со кој управува БЕГ,...
БЕСПАРИЦА

Сопствениците на станови исклучени од парно нема да плаќаат паушал ако живеат во нив

Редакција
Ниту еден граѓанин кој живее во стан во негова сопственост што бил исклучен од системот за централно греење пред 31 март 2019 година нема да...
Локално

Студентите во студентскиот дом Стив Наумов немаат парно поради дефект на внатрешната инсталација кој е во надлежност на управата на домот

Редакција
Екипите на БЕГ пред почетокот на грејната сезона навреме извршија проверка на топлинската станица на Студенскиот дом „Стив Наумов“, при што беше констатирано дека истата...
Локално

Потрошувачите, куќните совети и управителите да проверат дали зградите се подготвени за грејната сезона

Редакција
Согласно законските прописи, грејната сезона може да почне секој ден по 01.10.2018 година, доколку временските услови тоа го наложуваат. Сите подготовки на системот за централно...
Локално

За 50 % зголемен интересот за парно греење во Скопје

Редакција
Пред стартот на грејната сезона, се поголем е интересот кај правните лица и домаќинствата во Скопје за бесплатно приклучување кон системот за централно греење. Од...
Локално

Продолжува акцијата на БЕГ за бесплатно приклучување во системот за топлинска енергија

Редакција
До 15. септември 2018 година, Снабдување со топлина Балкан Енерџи нуди можност за бесплатно приклучување во системот за топлинска енергија, продолжувајќи ја акцијата за бесплатен...
Убава приказна

Пет години на Балкан енерџи груп: Стабилен систем за централно греење, еко енергија и квалитетна услуга

Редакција
Балкан енерџи груп (БЕГ) со успешно завршената грејна сезона 2017/2018 одбележа пет години откако управува со системот за централно греење во Скопје. Во овој период...