еМагазин

Tag : берза

Бизнис ТОП СТОРИИ

Генералниот директор на скопски Бетон си поднесе оставка

Редакција
Генералниот директор на ДГ Бетон АД Скопје, Дејан Нешковиќ на ден 04.07.2019 година поднесе оставка на функциите генерален директор и извршен член на Одбор на...
Бизнис

Македонската берза ги исклучи од котација акциите на „Бетон Штип“

Никола Осило
Одборот на директори на Македонската берза на седницата одржана на 11.07.2019 година донесе одлука за исклучување од котација на акциите издадени од „Бетон АД Штип“,...
Бизнис

Македонската берза им изрече јавна опомена на четири компании

Никола Осило
Одборот на директори на Македонска берза донесе одлука за изрекување на мерката јавна опомена на Бетон АД Скопје, друштво котирано на подсегментот Берзанска котација, поради...
Бизнис

Убава вест за акционерите: „Оилко“ започнува со исплата на дивиденда

Никола Осило
„Оилко“ КДА Скопје согласно одлуката за исплата на дивиденда по годишна сметка на друштвото за 2018 година на ден 09.07.2019 започнува со исплата на дивиденда...
Бизнис

Преку Македонската берза продадени акции од „Еуросиг осигурување“ за 3,7 милиони евра

Никола Осило
Во блок-трансакција вредна 232,1 милиони денари или околу 3,7 милиони евра денеска на Македонската берза се продадоа 3.000 акции од „Еуросиг осигурување“ АД Скопје. Акциите...
Бизнис

Странските инвеститори повеќе продаваат отколку што купуваат акции на Македонската берза

Никола Осило
Македонската берза го објави билтенот за јуни, годинава во кој може да се забележи дека странските инвеститори повеќе продавале отколку што купувале акции на берзата....
Бизнис

Топ-пет акции на Македонската берза со најголем пораст и пад на вредноста

Никола Осило
Македонската берза го објави билтенот за јуни, годинава во кој може да се забележи дека најголем пораст на вредноста имале акциите на Арцелор Миттал Скопје...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Детален преглед: Кои се десетте најтргувани акции на Македонската берза?

Никола Осило
Македонската берза го објави билтенот за јуни, годинава во кој може да се забележи дека најтргувани во минатиот месец биле акциите на Алкалоид, НЛБ Банка,...
Бизнис

Драстично намален прометот на Македонската берза

Никола Осило
Македонската берза го објави билтенот за јуни, годинава во кој може да се забележи дека вкупниот промет на берзата изнесувал 373 милиони денари, што е намалување...
Бизнис

Јане Јаневски се стекна со 5.596 акции од „Аутомакедонија“

Никола Осило
„Аутомакедонија“ АД Скопје преку Македонската берза информира дека членот на Управниот Одбор Јане Јаневски се стекнал со 5.596 обични акции издадени од компанијата. ПОВРЗАНИ ВЕСТИ...