еМагазин

Tag : челик

Локално ТОП СТОРИИ

Четворица работници на Макстил се повредени, дошло до прскање на течен челик

Редакција
Утринава во 6.50 часот во погонот Челичарница на Мактил при редовни производни активности, поради откажување на дел од опремата на една од дигалките, дојдено е...
Бизнис

Квоти за челични производи: Директните штети се проценуваат на 150 милиони евра

Редакција
Домашните компании од преработувачката метална инудстрија, но и сите поврзани компании во синџирот ќе претрпат штети од воведувањето на квоти за увоз во ЕУ што...
Бизнис

Македонските производители на челик и алуминиум од следната година со ограничен извоз во ЕУ

Редакција
Од идната година за македонските компании кои произведуваат челик и алуминиум ќе важат новите мерки за ограничен извоз во ЕУ, поради што можните загуби се...