еМагазин

Tag : екскурзии

ЖИВОТ

Екскурзиите на средношколците од Скопје за Италија поради коронавирусот ќе се одложат на неопределено време

Редакција
Согласно со задолженијата добиени од Владата сите училишта своите планирани патувања и екскурзии во Република Италија ќе ги откажат или одложат на неопределено време, информираше...
Македонија ТОП СТОРИИ

Владата препорачува одложување на екскурзиите и обезбедување доволно средства за хигиена во школите и градинките

Редакција
Владата на денешната седница, врз основа на препораките на Кризниот штаб за справување со корона вирусот на Министерството за здравство, и на Управувачкиот комитет за...
ЖИВОТ

МОН апелира за внимателен избор на туристичките оператори за ученички екскурзии

Редакција
Министерството за образование и наука достави укажување до сите основни и средни училишта да бидат особено внимателни кога избираат туристички оператори кои ќе бидат ангажирани...
ТОП СТОРИИ ЧИСТА ОКОЛИНА

Конечно забрана од МОН: Децата одеа на екскурзии во Пеленица каде што има депонија со токсичен линдан

Редакција
Министерството за животна средина и просторно планирање испратило допис до Министерството за образование и наука да не се организираат екскурзии во Пеленица, Драчево, бидејќи има...