еМагазин

Tag : ЕЛЕМ

Бизнис ТОП СТОРИИ

ЕЛЕМ распиша мултимилионски тендер за ископ во РЕК Битола

Никола Осило
АД Електрани на Македонија – Скопје распиша тендер за ископ на јаловина во микролокација 6 РЕК Битола. Проценетата вредност на догоровот без ДДВ е 70.000.000
Бизнис ТОП СТОРИИ

Српската „Кедра“ го доби мултимилионскиот тендер на ЕЛЕМ за набавка на резервни делови за РЕК Битола

Никола Осило
АД „Електрани на Македонија“ (ЕЛЕМ) по распишаниот тендер за набавка на резервни делови и опрема за парна турбина за ПЕ Термоелектрани, РЕК Битола склучи договор
Бизнис

Само ЕВН и ЕЛЕМ доставија понуди за Универзален снабдувач

Редакција
Комисијата за спроведување на постапката за избор на Универзален снабдувач со која претседава академикот Глигор Каневче, по истекот на рокот за поднесување апликации на јавниот
Бизнис ТОП СТОРИИ

ЕЛЕМ купува теренско возило за 1,5 милиони денари

Никола Осило
АД Електрани на Македонија – Скопје распиша тендер за набавка на теренско возило. Проценетата вредност на договорот без ДДВ е 1.500.000 денари, а главен критериум
Локално

ЕЛЕМ ќе му позајми пумпи на Хидробиолошкиот завод во Охрид, за да се обезбеди вода во Студенчишки канал

Редакција
Во врска со проблемот со загрозувањето на плашицата во Студенчишки канал, АД Елем информира дека како имател на водостопанска дозвола, го одржува нивото на езерото
Бизнис ТОП СТОРИИ

ЕЛЕМ без тендер склучи договор со „Марковски компани“ вреден 92 милиони денари

Никола Осило
АД Електрани на Македонија – Скопје во постапка со преговарање без претходно објавување на оглас склучи договор со „Марковски компани“ ДООЕЛ увоз-извоз Битола за ангажирање
Бизнис

„Рубитон“ доби тендер на ЕЛЕМ за ископ на јаловина вреден 72 милиони денари

Никола Осило
АД Електрани на Македонија – Скопје по распишаниот тендер за ископ на јаловина (инвестициона откривка) за ПК ПЈС Суводол, РЕК Битола склучи договор со друштвото
Бизнис

„Гранит“ доби тендер на ЕЛЕМ за ископ на јаловина вреден 78 милиони денари

Никола Осило
АД Електрани на Македонија – Скопје по распишаниот тендер за ископ на јаловина (инвестициона откривка) за ПК ПЈС Суводол, РЕК Битола склучи договор со АД
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Марковски компани“ доби тендер на ЕЛЕМ за ископ на јаловина вреден 72 милиони денари

Никола Осило
АД Електрани на Македонија – Скопје по распишаниот тендер за ископ на јаловина (инвестициона откривка) за ПК ПЈС Суводол, РЕК Битола склучи договор со друштвото
Македонија

Со сведочење на тројца сведоци продолжи судскиот процес „Тарифа“

Редакција
Со сведочење на тројца вработени во АД ЕЛЕМ денеска се одржа рочиштето за предметот „Тарифа“ во кој е обвинет поранешниот генерален директор на ЕЛЕМ Дејан