еМагазин

Tag : енергетска ефикасност

Бизнис

Енергетски ефикасни станови: Заштита на околината, но и заштеда на вашиот буџет

Никола Осило
Пред само неколку години, преку истражување на актуелната економија на САД и навиките на луѓето кои живеат во урбани средини, Forbes ги информираше читателите дека иднината на...
ЧИСТА ОКОЛИНА

Еден милион евра од ЕБОР за да се поттикнат домаќинствата на енергетска ефикасност

Редакција
ЕБОР ги поттикнува инвестициите во зелена енергија во државата со кредитна линија од еден милион евра за Прокредит банка Македонија, информираат од банката. „Средствата ќе...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Шпаркасе Банка, ЕВН и GEFF програмата на ЕБРД организираа целодневен настан за енегетска ефикасност

Редакција
Шпаркасе Банка Македонија, ЕВН и GEFF програмата на Европската банка за обнова и развој (ЕБРД), организираа целодневен настан за енергетска ефикасност во Центарот за дизајн...