еМагазин

Tag : евра

Бизнис ТОП СТОРИИ

„Јосифов“ го доби тендерот на Апелацискиот суд Битола за набавка на автомобил вреден 32.500 евра

Никола Осило
Апелацискиот суд Битола по распишаниот тендер за набавка на патничко возило склучи договор со друштвото за трговија на големо и мало, продажба, одржување и поправка
Бизнис

Преку Македонската берза продадени акции од „Еуросиг осигурување“ за 3,7 милиони евра

Никола Осило
Во блок-трансакција вредна 232,1 милиони денари или околу 3,7 милиони евра денеска на Македонската берза се продадоа 3.000 акции од „Еуросиг осигурување“ АД Скопје. Акциите
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Монтинг енергетика“ го доби тендерот на ЕСМ за специјализирана работна рака за ремонти во РЕК Битола вреден 825.000 евра

Никола Осило
Акционерско друштво за производство на електрична енергија Електрани на Северна Македонија (ЕСМ) во државна сопственост по распишаниот тендер за набавка на услуга од специјализирана работна
Бизнис

За еден месец издадени одобренија за градење на објекти во вредност од 63 милиони евра

Никола Осило
Според податоците на Државниот завод за статистика, во мај 2019 година се издадени 222 одобренија за градење, што е на исто ниво во однос на
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Еси времено вработување“ го доби тендерот на Министерството за одбрана за привремени вработувања вреден 195.000 евра

Никола Осило
Министерството за одбрана – сектор за логистика по распишаниот тендер за  ангажирање на лица преку агенција за привремено вработување склучи договор со агенцијата „Еси времено
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Казни до 5.000 евра: Кога и како се изведува македонската државна химна?

Никола Осило
Кој, кога и како може да ја интонира македонската државна химна е прашање што заслужува внимание по реакциите во јавноста околу изведбата на химната на
Бизнис ТОП СТОРИИ

Тендер „тежок“ 940.000 евра: МЕПСО купува патнички и товарни возила од три компании

Никола Осило
АД МЕПСО по распишаниот тендер за набавка на нови патнички возила и нови товарни возила склучи договори со „Јосифов“ ДООЕЛ увоз-извоз Битола во вредност од
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Руд-коп“ го доби тендерот на ЕСМ за помошна механизација на повик вреден 694.000 евра

Никола Осило
Акционерско друштво за производство на електрична енергија Електрани на Северна Македонија (ЕСМ), во државна сопственост по распишаниот тендер за набавка на услуга од помошна механизација
Бизнис

Бруто надворешниот долг на земјава достигна 8,3 милијарди евра

Никола Осило
Бруто надворешниот долг на нашата земја на 31 март на 2019 година, изнесува 8,3 милијарди евра и бележи квартално зголемување од 397 милиони евра (или
Бизнис

Јавниот долг на крајот од минатата година 5,2 милијарди евра, државниот долг 4,3 милијарди евра

Никола Осило
На денешната седницата, Владата го усвоила Годишниот извештај за управување со јавниот долг на државата за 2018 година и го достави до Собранието. „Јавниот долг