еМагазин

Tag : Европски суд

Македонија

Европскиот суд ја казни Македонија поради повреда на правата на осумгодишно дете со посебни потреби

Редакција
Европскиот суд за човекови права (ЕСЧП) донесе пресуда против Северна Македонија поради повреда на правата на осумгодишно дете со посебни потреби сместено во јавна установа...
Македонија

Од 1 јули граѓаните поднеле 385 барања до Европскиот суд за човекови права

Редакција
Од 1 јули годинава до Европскиот суд за човекови права во Стразбур биле поднесени вкупно 385 барања од граѓаните на Македонија, рече директорот на Програма...