еМагазин

Tag : Град Скопје

Бизнис ТОП СТОРИИ

Град Скопје ќе потроши 32.500 евра на ручеци и вечери во познати скопски ресторани

Никола Осило
Град Скопје по распишаната јавна набавка на угостителски услуги склучи договори со рестораните Паркленд, Фотка-Скопје, Стара Куќа, Воденица-Мулино, Томче Софка, Фурна, Стејџ Продукција-МКЦ и Скопски...
Локално

Град Скопје ќе ги блокира сметките на граѓаните и фирмите-должници за 2018 година

Никола Осило
Град Скопје ги информира граѓаните дека во согласност со одредбите од Законот за даноците на имот за присилна наплата, ja почнa постапката за присилна наплата...
Бизнис

„Интеко“ го доби тендерот на Град Скопје за поставување атлетска патека во Градскиот парк вреден 41.000 евра

Никола Осило
Град Скопје по распишаниот тендер за набавка и поставувавње на трим тартан атлетска патека во Градскиот парк склучи договор со друштвото за застапување, инжинеринг, трговија,...
ЧИСТА ОКОЛИНА

Инспекторатот на Град Скопје ќе врши вечерни снимања со дрон

Редакција
Инспекторатот на Град Скопје информираше дека извршиле ноќно снимање со дрон во Вардариште – Гази Баба каде што биле забележани два огнови со запален секаков...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Декра Арбеит“ го доби тендерот на Град Скопје за привремени вработувања „тежок“ 74.000 евра

Никола Осило
Град Скопје по распишаниот тендер за ангажирање на агенција за обезбедување на услуги за привремени вработувања склучи договор со приватната агенција за вработување „Декра Арбеит“...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Аполо инженеринг“ и „КИ-ЕМ“ го добија тендерот на Град Скопје за зимско одржување на улиците вреден 1,3 милиони евра

Никола Осило
Град Скопје по распишаниот тендер за ангажирање на специјални возила со соларка и плуг за зимско одржување на сообраќајници на територија на Град Скопје и...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Битем“ го доби тендерот на Град Скопје за партерно уредување на дел од централното градско подрачје вреден 540.000 евра

Никола Осило
Град Скопје по распишаниот тендер за партерно уредување на дел од централното градско подрачје  склучи договор со друштвото за градежништво, производство, трговија и услуги увоз-извоз...
Локално

Град Скопје ќе ја продава барокната Градска куќа

Редакција
На денешната 41 седница на Советот на Град Скопје, по предлог на градоначалникот Петре Шилегов се стави на гласање и се изгласа одлуката за продажба...
ЧИСТА ОКОЛИНА

За седум месеци Скопје ќе добие нови 33 еколошки автобуси од реномираниот производител МАН

Редакција
Скопје ќе добие нови 33 еколошки автобуси со погон на гас кои ќе бидат дел од возниот парк на Јавното сообраќајно претпријатие „Скопје“. Ова на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Италијанската „ЕОС консалтинг“ го доби тендерот на Град Скопје за надзор на градежни работи вреден 487.000 евра

Никола Осило
Град Скопје по распишаниот тендер зз надзор над изградбата, реконструкцијата и одржувањето на објекти инвестирани од Град Скопје во период од 24 месеци склучи договор...