еМагазин

Tag : Град Скопје

Бизнис ТОП СТОРИИ

„Битем“ го доби тендерот на Град Скопје за партерно уредување на дел од централното градско подрачје вреден 540.000 евра

Никола Осило
Град Скопје по распишаниот тендер за партерно уредување на дел од централното градско подрачје  склучи договор со друштвото за градежништво, производство, трговија и услуги увоз-извоз...
Локално

Град Скопје ќе ја продава барокната Градска куќа

Редакција
На денешната 41 седница на Советот на Град Скопје, по предлог на градоначалникот Петре Шилегов се стави на гласање и се изгласа одлуката за продажба...
ЧИСТА ОКОЛИНА

За седум месеци Скопје ќе добие нови 33 еколошки автобуси од реномираниот производител МАН

Редакција
Скопје ќе добие нови 33 еколошки автобуси со погон на гас кои ќе бидат дел од возниот парк на Јавното сообраќајно претпријатие „Скопје“. Ова на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Италијанската „ЕОС консалтинг“ го доби тендерот на Град Скопје за надзор на градежни работи вреден 487.000 евра

Никола Осило
Град Скопје по распишаниот тендер зз надзор над изградбата, реконструкцијата и одржувањето на објекти инвестирани од Град Скопје во период од 24 месеци склучи договор...
ЧИСТА ОКОЛИНА

(Видео) Изречена првата казна за палење стрниште од 1.000 евра

Редакција
Град Скопје откри лице кое го пали органскиот отпад од пластениците. Стрништето гори со часови и се шири низ целата скопска котлина, при што граѓаните...
ЧИСТА ОКОЛИНА

Град Скопје: Околу 1.600 домаќинства аплицирале за субвенции за набавка на инвертери

Редакција
Град Скопје ги информира граѓаните дека се исцрпени средствата предвидени за субвенции за набавка на инвертери за 2019 година, односно до денеска до 15 часот се пристигнати...
Бизнис

„Кабтел“ го доби тендерот Град Скопје за набавка на електрични машини за вакуумско собирање смет вреден 373.000 евра

Никола Осило
Град Скопје по распишаниот тендер за набавка на електрични машини за вакуумско собирање смет склучи договор со трговското друштво за производство, промет и услуги „Кабтел“...
Бизнис

„Гама градба“ го доби тендерот на Град Скопје за реконструкција на улици вреден 147.000 евра

Никола Осило
Град Скопје по распишаниот тендер за реконструкција и одржување на ул.”Павел Шатев” и ул.”Црниче” до ул.”Востаничка” склучи договор со друштвото за градежништво, трговија и услуги...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Бетон“ го доби тендерот на Град Скопје за реконструкција на улица „Благоја Стефковски“ вреден 265.000 евра

Никола Осило
Град Скопје по распишаниот тендер за реконструкција, одржување на ул. „Благоја Стефковски“ од раскрсница со ул.15-ти Корпус до границите на ГУП- во три фази, во...
Македонија

Откако беа оштетени таблите: Спомениците во Скопје ќе бидат под засилен надзор

Никола Осило
Град Скопје кој е надлежен за поставувањето и одржувањето на новопоставените ознаки на спомениците во централното градско подрачје, ќе го засили надзорот за во иднина...