еМагазин

Tag : хомосексуална

Балкан

Суд во Загреб пресуди дека хомосексуална двојка може да згрижи дете

Редакција
Управниот суд во Загреб пресуди дека истополовата брачна двојка Иво Шегота и Младен Кожиќ имаат право да бидат згрижувачко семејство. Притоа Судот го поништи одбивањето...