еМагазин

Tag : измени

Македонија ТОП СТОРИИ

Собраниската комисија изгласа да се почне со уставни измени

Редакција
Со десет гласа „за“, седум „против“ и без воздржани Комисијата за уставни прашања во Собранието на Република Македонија по дводневна расправа го усвои предлогот на...
Македонија ТОП СТОРИИ

Камбовски: Предложените измени не се спротивни на основните начела на Уставот

Редакција
Уставните измени што ги предлага Владата содржат решенија кои кореспондираат со потпишаниот Договор со Грција и со својата содржина одговараат на основните уставни начела и...
Македонија

Џафери: Предлогот за измена на Уставот пристигна во Собранието

Редакција
Предлогот за пристапување кон измена на Уставот на Република Македонија со насока за негово изменување и дополнување што Владата го усвои на денешната вонредна седница...
Македонија ТОП СТОРИИ

(Видео) Владата го започна процесот на промена на Уставот: Има четири суштински измени

Никола Осило
Владата на денешната вонредна седница го разгледа предлогот за пристапување кон измена на Уставот на Република Македонија и го утврди текстот и заклучи да го...
Македонија

Владата на вонредна седница ќе разгледува предлог измени на Уставот

Никола Осило
Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи 92-та вонредна седница со единствена точка на дневниот ред – Предлог за пристапување кон измена на Уставот...
Бизнис

Стопанска банка АД Скопје воведе промени во работењето

Редакција
Согласно влегувањето во сила на новиот Закон за спречување перење пари и финансирање на тероризам, Стопанска банка АД Скопје известува за воведување на промени во...