еМагазин

Tag : капитација

Бизнис

Стоматолозите бараат зголемување на висината на капитацијата, бидејќи се зголемиле трошоците за заштитна опрема

Редакција
Стоматолозите алармираат за зголемените трошоци за заштитна опрема согласно протоколите за работа, со цел превенција од ризиците од вирусната инфекција Ковид 19. Стоматологијата се наоѓа...
Македонија

Сите здравствени работници кои се вклучени во борбата со корона вирусот ќе добијат финансиска поддршка

Редакција
Министерството за здравство во следните денови ќе направи темелна анализа кои здравствени работниици и институции ќе бидат опфатени со мерката за финансиска поддршка, информираат од...
Македонија ТОП СТОРИИ

Матичните лекари заборавени за зголемување на платите: Ја понесоа тежината од ситуацијата со корона вирусот и сами си купуваа заштитна опрема

Редакција
Здружението на приватни лекари ја поздравува одлуката на Владата, со 20 проценти на плата, за два месеци да ги награди здравствените работници вклучени во борбата...