еМагазин

Tag : кирилица

Балкан

Во Србија задолжителна употреба на кирилица, казни до еден милион динари

Редакција
Српската Влада, на предлог на Министерството за култура ќе формира Совет за српкиот јазик, кој ќе биде задолжен да се грижи за почитувањето на службената...