еМагазин

Tag : Лишманија

ЖИВОТ

Анима Мунди: Лишманијата не ја пренесуваат кучиња, туку мушички

Редакција
Кучињата сами по себе никако не можат да бидат извор на болеста лишманија која се шири саму преку инсект (мушичка), за што е потребно градот да...