еМагазин

Tag : Лотарија на Македонија

Бизнис ТОП СТОРИИ

Јасмина Цветаноска избрана за генерална директорка на „Лотарија на Македонија“

Никола Осило
„Лотарија на Македонија“ АД Скопје преку Македонска берза известува дека за извршен член на Одборот на директори- Генерален извршен директор е избрана Јасмина Цветаноска. ПОВРЗАНИ
Бизнис

Штерјо Наков и Јасмина Цветаноска избрани за членови на Одборот на директори на „Лотарија на Македонија“

Никола Осило
Собранието на акционери на Лотарија на Македонија на својата седница одржана на ден 16.05.2019 година донесе одлука за членови на Одборот на директори на компанијата
Бизнис

„Лотарија на Македонија“ за три месеци оствари добивка од 1,1 милиони денари

Никола Осило
Добивката по одданочување на „Лотарија на Македонија“ за периодот 01.01.2019-31.03.2019 изнесува 1.182.000 денари додека за истиот период од претходната година покажа добивка по одданочување која
Бизнис

„Лотарија на Македонија“ оствари добивка од 7,2 милиони денари

Никола Осило
„Лотарија на Македонија“ АД Скопје во текот на минатата година оствари добивка од 7,2 милиони денари, што е намалување во однос на претходната година кога
Бизнис

Лотарија на Македонија лани со намалена добивка

Редакција
Лотарија на Македонија АД Скопје преку Македонската берза соопшти дека минатата година остварила добивка по оданочување од 7.297.593 денари. Претходната година, истиот период, добивката на компанијата
Бизнис

Лотарија на Македонија со намалена добивка

Никола Осило
Лотарија на Македонија АД Скопје за периодот 01.01.2018-30.09.2018 оствари добивка по одданочување од 3.822.000 денари, додека за истиот период од претходната година покажа добивка по