еМагазин

Tag : „Маџар Телеком“

Македонија

Али Ахмети и Муса Џафери го загубија спорот со Слободан Богоевски

Редакција
Тричлениот судиски совет на скопска Апелација, на денешната јавна објава на пресудата за тужбата за клевета и навреда на Али Ахмети и Муса Џафери против...
Македонија

Што сведочеше професорот Борче Давитковски на судењето за „Маџар телеком“

Редакција
Во Кривичниот суд во Скопје денеска сведочеше професорот Борче Давитковски во предметот „Маџар телеком“ на Специјалното јавно обвинителство (СЈО). Давитковски бил претседател на бордот на...
Македонија

Продолжуваат судењата за „Маџар телеком“, „Титаник“ и „Титаник 3“ на СЈО

Редакција
Во Кривичниот суд во Скопје денеска треба да се одржат судења за „Маџар телеком“, „Титаник“ и „Титаник 3“ на Специјалното јавно обвинителство (СЈО). Предметот „Маџар...
Македонија

„Маџар телеком“ одложен за 8 мај поради здравствени проблеми на еден од сведоците

Редакција
Поради здравствени проблеми на сведокот Стевица Јосифовски, денешното рочиште за предметот „Маџар телеком“ на Специјалното јавно обвинителство (СЈО), се одложи за 8. мај, кога ќе...
Македонија

Нови рочишта за „Маџар телеком“, „Трезор“, „Монструм“ и „Транспортер“ на СЈО

Редакција
Во Кривичниот суд во Скопје денеска треба да се одржат рочишта за „Маџар телеком“, „Трезор“, „Монструм“ и „Транспортер“ на Специјалното јавно обвинителство (СЈО). Судењето за...
Македонија

Сослушан сведокот Џемали Мехази: Судењето за „Маџар Телеком“ продолжува на 27. март

Редакција
Судењето против поранешните генерален и финансиски директори на Македонски Телеком, Атила Сендреи и Ролф Плат, како и други две лица за злоупотреба на службената положба...
Македонија

Нови рочишта за „Маџар телеком“, „Тарифа“ и „Топлик“ на СЈО

Редакција
Во Кривичниот суд во Скопје денеска треба да се одржат рочишта за „Маџар телеком“, „Тарифа“ и „Топлик“ на Специјалното јавно обвинителство (СЈО). Судењето за „Маџар...
Македонија

Мицковиќ добивал закани да не сведочи за случајот „Маџар телеком“

Редакција
Професорот на Правниот факултет Дејан Мицковиќ, кој од 2004 до 2006 година бил претседател на бордот на директори во „Македонски телеком“, на денешното рочиште во...
Македонија

Продолжуваат судењата за „Трезор“ „Т.Н.Т.„ и „Маџар Телеком“ на СЈО

Редакција
Во Кривичниот суд во Скопје денеска треба да се одржат рочишта за „Трезор“,“ Т.Н.Т.“ и „Маџар Телеком“ на Специјалното јавно обвинителство (СЈО). Во „Трезор“ првообвинет...