еМагазин

Tag : медицински отпад

ЧИСТА ОКОЛИНА

„СДК.мк“: Унгарија го отповика својот почесен конзул во Битола, Сашо Јанакиевски кој е газда на фирмата „Еко клуб

Редакција
Унгарија го отповика својот почесен конзул во Битола Сашо Јанакиевски, газда на фирмата „Еко клуб“, објави „sdk.mk“. Од Министерството за надворешни работи потврдиле дека вчера...
ТОП СТОРИИ ЧИСТА ОКОЛИНА

Државата не знае колку точно медицински отпад се создава, количините на пријавен и согорен не се совпаѓаат

Редакција
Во депонијата „Дрисла“ се врши внатрешна ревизија со цел да се видат сите движења на финансиите, информираше денеска градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов кој...
ЧИСТА ОКОЛИНА

„Телма“: „Еко клуб“ е фирмата која носела медицински отпад во „Дрисла“ и не постапила по процедури

Редакција
Битолска фирма за транспорт и третирање на комунален и медициски отпад „Еко клуб“ ги игнорирала процедурите и доставувала опасен и заразен материјал до депонијата „Дрисла“...