еМагазин

Tag : Министерство за клутура

Македонија

Министерството за култура го менува законот за филмска дејност: Построги критериуми за поддршка на филмските проекти

Никола Осило
Министерство за култура подготвува предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за филмската дејност. „Со Законoт за филмската дејност донесен во 2013 година...