еМагазин

Tag : Мушереф Прекиќ  Лозана – Мишка

ЖИВОТ

Почина актерката Мушереф Прекиќ Лозана – Мишка, доајенка на македонскиот театар

Редакција
Вчера на 85 години почина актерката Мушереф Прекиќ  Лозана – Мишка (18.08.1933-29.03.2019), доајенката на македонскиот театар. Таа во театарот на народностите во Скопје работеше во текот...