еМагазин

Tag : набљудувачи

Македонија

Изборите ќе ги следат 3.381 домашни и 520 странски набљудувачи

Редакција
Претседателските избори во земјава ќе ги следат 3.381 домашни и 520 странски набљудувачи, како и 289 преведувачи и 60 странски новинари акредитирани од Државната изборна комисија...
Македонија

Изборите ќе ги следат 3.150 домашни и 419 странски набљудувачи

Редакција
Претседателските избори во земјава ќе ги следат 3.150 домашни и 419 странски набљудувачи, како и 20 странски новинари, акредитирани од ДИК. Од домашните најголем број набљудувачи...
Македонија

За референдумот за името право на глас имаат 1.806.336 гласачи

Редакција
На полноќ заврши јавната пропаганда и започна 48-часовниот молк пред референдумот што ќе се одржи в недела на 30 септември. Агенцијата за аудио и аудиовизуелни...
Македонија

Рекордни бројки: Референдумот ќе го следат 11.907 домашни и 493 странски набљудувачи

Редакција
Рекорден број домашни и странски набљудувачи ќе бидат на избирачките места во недела на 30 септември за да го следат процесот на изјаснување на граѓаните...
Македонија

Референдумот ќе го следат 383 домашни и 286 странски набљудувачи

Редакција
Референдумот за договорот со Грција на 30 септември ќе го следат 383 домашни и 286 странски набљудувачи, објави Државната изборна комисија на својата веб страница....