еМагазин

Tag : очила

Техно ТОП СТОРИИ

(ВИДЕО) Израелската иновација за лица со оштетен вид и кај нас, прв корисник девојче од Битола

Редакција
Читање печатени и дигитали текстови, весници, книги, ресторански менија, знаци, етикети/декларации на производи, екрани на мобилни и компјутери… Ова на слепите и на лицата со...
Техно ТОП СТОРИИ

Наместо со паметни телефони, ќе комуницираме со помош на очила

Редакција
Во не така далечна иднина, најдоцна до 2025 година, наместо со паметни телефони, ќе разговараме со помош на очила. Станува збор за очила со проширена...